Προωθείστε περιεχόμενο στο διαδίκτυο χωρίς να ενοχλείτε!

favicon

Οι διαφημίσεις είναι παντού. Σε διαφημιστικές πινακίδες, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και, φυσικά, στο διαδίκτυο. Πολλές φορές μοιάζει σχεδόν αδύνατον να επισκεφτείς ένα δικτυακό τόπο, χωρίς να βρεθείς μπροστά σε ένα διαφημιστικό banner, ένα pop-up διαφημίσεων, μια διαφήμιση pop-under, μια διαφήμιση βίντεο, ή οποιοδήποτε άλλο είδος από τις online διαφημίσεις που κυκλοφορούν.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η προσπάθεια των ιδιοκτητών να προωθήσουν τις σελίδες τους αλλά, δυστυχώς, πολλές φορές φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα και κάνουν τους χρήστες είτε να τις αγνοούν, ή, ακόμη χειρότερα, να σταματήσουν να επισκέπτονται το “ενοχλητικό” site.

Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι για να προωθήσετε το περιεχόμενό σας και να επιδιώξετε να έχει κέρδος μια ιστοσελίδα, χωρίς να χρειάζεται να ρίχνεται διαφημίσεις στα πρόσωπα των επισκεπτών.

Newsletters

Το Newsletter μπορεί να είναι ένα απίστευτα χρήσιμο εργαλείο αν χρησιμοποιηθεί σωστά. Ένα ενημερωτικό δελτίο, είτε εβδομαδιαία, είτε μηνιαία, ή κάπου στο ενδιάμεσο, παρέχει με κομψό τρόπο όχι μόνο πολύτιμο περιεχόμενο που σχετίζεται με τον κλάδο σας, αλλά και ειδήσεις και πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

e-Books

Ένας άλλος δημιουργικός τρόπος για να προωθήσετε την ιστοσελίδα και το εμπορικό σήμα σας χωρίς ενοχλητικές διαφημίσεις, είναι με τη χρήση e-Books. Ένα e-Book είναι ένα εργαλείο μάρκετινγκ που παρέχει στους επισκέπτες πολύτιμες πληροφορίες. Τα e-Books ποικίλουν σε μήκος και διατίθενται για λήψη απευθείας από το site σας. Ένας τρόπος για να μεγιστοποιήσει κανείς τα οφέλη από τη χρήση e-Books είναι να προσφέρει στους επισκέπτες της ιστοσελίδας τη δυνατότητα εγγραφής στο ενημερωτικό δελτίο.

Συνδρομή

Σταδιακά θα μπορούσε κανείς να μπει στη λογική του συνδρομητικού περιεχομένου. Αρχικά με μια απλή εγγραφή χωρίς κόστος, που χτίζει όμως μια κοινότητα που ενδιαφέρεται για το προϊόν που προσφέρει το site και στη συνέχεια αφού το περιεχόμενο της ιστοσελίδας κεντρίσει και κερδίσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών θα μπορούσε η συνδρομή να έχει κάποιο κόστος. Συνεπάγεται ότι οι συνδρομητές θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερες υπηρεσίες.

Η αξία του περιεχομένου

Είναι πάντα σημαντικό να επισημαίνεται πως τίποτα δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα αν το περιεχόμενο δεν έχει κάποια αξία. Η ποιότητα, όσο κι αν ακούγεται οξύμωρο λαμβάνοντας υπόψη αυτό που συμβαίνει σήμερα στο διαδίκτυο, είναι το κλειδί για την επιτυχία. Μπορεί να αποτελεί τον δύσκολο δρόμο αλλά σίγουρα πρόκειται για μια σταθερά που αντέχει στο χρόνο και στις δυσκολίες.

Πηγή: reforme.gr

Write a Comment