Κατάταξη Ξενοδοχείων & Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων – Διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ)

favicon

Από τα τέλη του 2014 και τις αρχές του 2015, η κατάταξη των Ξενοδοχείων και των Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων – Διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ) υπόκειται σε νέο νομοθετικό πλαίσιο. Τα ειδικά Σήματα Λειτουργίας (ΕΣΛ) Ξενοδοχείων που έχουν εκδοθεί με βάση το παλιό πλαίσιο, παύουν αυτοδίκαια να ισχύουν την 31/12/2017.  Έτσι, απαιτείται η ανανέωση του πιστοποιητικού κατάταξης έως την ημερομηνία αυτή.

hotel

Κάθε πιστοποιητικό κατάταξης έχει διάρκεια πέντε (5) ετών από την ημερομηνία έκδοσής του και θα πρέπει να ανανεώνεται πριν την λήξη του.

Το νέο Νομοθετικό πλαίσιο αποτελείται από:

  • «Καθορισμός τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών και βαθμολογούμενων κριτηρίων για τα ξενοδοχεία και κατάταξη αυτών σε κατηγορίες αστέρων».
  • «Κατάταξη σε κατηγορίες με σύστημα κλειδιών και καθορισμός τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών των ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ).
  • «Έκδοση πιστοποιητικού κατάταξης των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων σε κατηγορίες αστέρων και κλειδιών αντίστοιχα».

Η έκδοση των πιστοποιητικών κατάταξης των Ξενοδοχείων και των Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ), σε κατηγορίες αστέρων και κλειδιών αντίστοιχα, είναι αρμοδιότητα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ). Τα πιστοποιητικά κατάταξης εκδίδονται αφού εκπονηθεί Τεχνική Έκθεση, η οποία συντάσσεται από φορείς διαπιστευμένους από το Εθνικό Συστήματα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ).

hotel1

Η κατάταξη περιλαμβάνει τον έλεγχο των υποχρεωτικών κριτηρίων, που ορίζει η σχετική νομοθεσία, σε συνδυασμό με μια λίστα προαιρετικών κριτηρίων.

Η βαθμολογία κάθε καταλύματος, με βάση την ικανοποίηση των κριτηρίων αυτών έχει ως αποτέλεσμα και την κατάταξη του καταλύματος στην ανάλογη κατηγορία.

Η ομάδα BizExperts, συνεργάζεται με Πιστοποιημένους φορείς και μπορεί να αναλάβει το σύνολο των απαραίτητων διαδικασιών για την έκδοση του Πιστοποιητικού Κατάταξης της επιχείρησής σας, σε σύντομο χρονικό διάστημα από την έναρξη της συνεργασίας σας μαζί μας.

Write a Comment